Пергамент або фольга?
Як запікати курку або індичку більшість з нас знають абсолютно точно: на деко постелити фольгу, покласти на неї птицю зверху, змастити маслом, посипати приправами, а потім обернути в додатковий шар фольги. За півгодини до готовності потрібно розгорнути фольгу і дати курці підрум'янитися.
Пергамент для цих цілей не підійде, оскільки їм складно буде що-небудь обернути також добре як і за допомогою фольги.
Тут все залежить від того, що ви хочете отримати на виході. Якщо покласти рибу в спеціальний паперовий кишеню і додати туди овочі, приправи і трохи лимонного соку, то пергамент збереже вологу і запахи і риба вийде ніжною і соковитою.
Якщо ж хочеться більше підсмажену рибу, то потрібно вибирати фольгу.
Тут поділ йде не за типами овочів, а по температурі, при якій ви запікаєте. Якщо температура при готуванні блюда не буде перевищувати 210 градусів, то можна використовувати папір для запікання, якщо вона підніметься вище – беріть фольгу.
Інший момент, який потрібно мати на увазі – це наявність або відсутність хрусткої скоринки. Якщо вам цей момент принциповий, то використовуйте пергамент, а якщо хочеться м'яких овочів – фольгу.
Обычно печенье пекут на бумаге для выпекания. Это делается для того, чтобы оно не ломалось и пропекалось равномерно. В принципе, если дома нет пекарской бумаги, то можно использовать и фольгу, но надо быть готовым к тому, что печенье будет темнее и будет хуже держать форму.
Фольга лучше принимает любую форму, поэтому в случае с брауни лучше использовать именно ее вместо пергамента.
Вважається, що прилипати до пергаменту не має нічого і ніколи. А ось з фольгою справа йде інакше – вона може бути двох видів: неприлипающая і щільна фольга. Так ось остання – якщо її не змастити маслом – до їжі таки прилипне. Майте це на увазі. У більшості випадків цього робити не потрібно. Злегка присипати борошном пергамент можна тільки у разі якщо тісто, на ваш погляд, дуже липке.
Якщо ви використовуєте товсту фольгу, то немає ніякої різниці як загортати. Якщо у вас фольга з неприлипающим покриттям, то матову.
Обидва ці матеріалу придумані для того, щоб при приготуванні їжа не прилипала до дека і його легко було мити. Крім того, у разі їх використання, можна зменшити кількість масла в страві.